Szórakozás

Kirúgta a TV2 a csaló riportert

Barczai Gabriella egy kukoricalopást bemutató riportban eljátszatott egy lopást három férfival.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajónémeti gazdálkodók földjein évek óta sok a lopás, amit tényfeltáró riportban akart bemutatni a TV2 Napló című műsora. Megkeresték a korábban máshol is nyilatkozó mezőőrt, Terjék Zoltánt, aki ezúttal is készséggel állt kamera elé, ráadásul a stábnak akkora szerencséje volt, hogy a forgatás során lefüleltek három tolvajt is – legalábbis a riport ezt a látszatot keltette. Később azonban kiderült, hogy a jelenet megrendezett volt, erről a Napló következő adása be is számolt, azt állítva: a stáb nem tudott erről.

A történet ezzel azonban még nem ért véget, a mezőőr tagadta a vádakat, kijelentette: a tévések kérték meg, hogy találjon ki valamit, mert lopás nélkül nincs riport. A TV2 felháborodott és feljelentette rágalmazásért a férfit, majd nyilvánosságra hoztak két felvételt, amelyek alátámasztják: a mezőőr a Napló riporterének elismeri, hogy ő szervezte be az áltolvajokat. Terjék – kamerán kívül – változatlanul állította: pénzért tette a csatorna munkatársának kérésére.

“Bár az első vizsgálat után minden jel arra mutatott, hogy az összeállítást készítő szerkesztő-riporter vétlen az ügyben, mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy részt vett az akció megszervezésében” – közölte szerdán a TV2. A csatorna ezért azonnali hatállyal megszüntette a munkaviszonyát. “A csatorna őszinte sajnálatát fejezi ki a történtek miatt, egyúttal hitet tesz a szakmai és etikai szabályok betartásával történő, hiteles tájékoztatás mellett” – idézi a csatorna által kiadott közleményt az Origo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik