Szórakozás

Stohl-ügy: még várat magára a piros ász

A független orvosszakértő szerint a harmadik vizsgálat eredménye csak egy a többi közül, a bírón fog múlni, hogy melyik álláspontot fogadja el.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bulvárlapok szerdai értesülései szerint mégsem szenvedett maradandó egészségkárosodást Pali bácsi, a Stohl András által okozott baleset legsúlyosabb sérültje, legalábbis ezt állítja a legújabb, harmadik orvosszakértői jelentés. Ez azért lényeges, mert ha az ügyben eljáró bíróság ezt a jelentést fogadja el, akkor a színész valószínűleg nem kap letöltendő börtönbüntetést másodfokon.

Dr. Szeles Géza igazságügyi orvosszakértő a Mokka csütörtök reggeli adásában elmondta, hogy az eset kapcsán azért fordulhat elő, hogy több orvosszakértő eltérő jelentést ad, mert az emberre való hatás másképp is értékelhető, még akkor is, ha egy bizonyos elváltozást objektíven vizsgálnak. A szakértői vélemények között nincs prioritás, így az ügyet az dönti el, hogy a bírósági tárgyaláson a szakértő párhuzamos meghallgatása során melyik álláspont győzi meg hitelesen a bírót.

“Nincs piros ász a szakértői vélemények között. NIncs olyan, hogy ez a szakértői vélemény eldönti majd az ügyet” – hangsúlyozta dr. Szeles Géza, majd hozzátette: ha az ügyészség úgy dönt, nem fogadja el az eddigi véleményeket, új orvosszakértői jelentés következhet, a negyedikre vagy akár még az ötödikre is sor kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik