Szórakozás

Most Erdélyben izzasztották Stohlt

Ismét telház fogadtaönként vállalt felvilágosító kampánykörútján Stohl Andrást, és újra kíméletlenül őszinte kérdésekkel és tekintetekkel kellett szembenéznie.

Stohl András néhány hónap leforgása alatt immár másodszor látogatott Erdélybe. A Fiatalok Erdélyért Egyesület ifjúsági táborának szervezői hívták meg, hogy előadást tartson.

Most a Marosvásárhelytől 20 km-re található Bözödi-tó a helyszín, ami a romániai falurombolások jelképévé vált. 1988-ban itt egy település, Bözödújfalu állt, amit árvízvédelmi okokra hivatkozva elárasztottak. A tóparti rendezvény előadásokkal és rengeteg magyar zenésszel várta a közönséget.

A drogprevenciós előadáson a forgatókönyv most is ugyanaz volt, mint amit az eddigi 18 alkalommal megszokhattunk. András őszintén válaszol a hallgatóság legkínosabb felvetéseire is. Azt mondja, csak így segíthet másokon, és így könnyíthet egy kicsit a saját lelkiismeretén.

„Nem mond hülyeséget!” – így kommentálja az egyik fiatal az előadást. Buci pedig cipeli tovább azt a bizonyos hátizsákot, és számolja a napokat. A szeptemberi tárgyalásig bő egy hónapja van hátra.

Nézze meg a Fókusz riportját!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik