Szórakozás

Kétséges a szexbotrányos lengyel pártvezér öngyilkossága

Bár az első vizsgálatot megerősítették, sokan mégis kételkednek a lengyel Önvédelem pártelnökének öngyilkosságában.

Az első vizsgálatok megerősítették, hogy Andrzej Lepper, a lengyel Önvédelem párt elnökének halálát nem idegenkezűség okozta, a pártvezető öngyilkos lett – közölte a varsói körzeti ügyészség munkatársa.Leppert pénteken holtan találták pártja varsói székházában. Veje bukkant rá felakasztott holttestére a fürdőszobában. Andrzej Lepper 57 éves volt, nős, három gyermek, két lány és egy fiú maradt utána. Az ügyész szombati közlése szerint valószínűleg pénzügyi gondok miatt vetett véget életének. Az ügyészségi vizsgálat és a holttest boncolása hétfőn kezdődik, s csak ezután lehet végleges véleményt mondani halálának okairól.

Környezete szerint Lepper az utóbbi időben rossz pszichés állapotban volt, nyomasztotta fia súlyos betegsége, és a saját korábbi szexbotránya kapcsán várt másodfokú ítélet. Leppert 2010 februárjában egy lengyel bíróság első fokon kétévi és három hónapi szabadságvesztésre ítélte szexuális zaklatás és kényszerítés címén. Bűnösnek találták abban, hogy 2001-ben és 2002-ben pártjának két női munkatársát pártbeli pozíciókért cserébe szexre kényszerítette. A fellebbviteli bíróság azonban megsemmisítette az ítéletet, és új eljárást rendelt el.

Lepper váratlan halála nagy megdöbbenést keltett Lengyelországban, függetlenül attól, hogy ellentmondásos személyiségét ki hogyan értékelte. Sokan nem hiszik el, hogy öngyilkos lett. Szerintük semmilyen jel nem utalt arra, hogy öngyilkosságra készült volna, és búcsúlevelet sem hagyott maga után.

Ismerősei szerint azonban számos magánéleti gondja volt, és minden bizonnyal depresszióval küzdött. Emellett egészsége sem volt rendben, szívproblémái voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik