Szórakozás

Mi lesz a sztárokkal Harry Potter nélkül?

Daniel Radcliffe az akcióhős, Emma Watson a példakép, Robbie Coltrane pedig egyszerűen a pozitív hős szerepet hiányolja majd.

A filmszéria főszereplői, Radcliffe, Watson és Rupert Grint a nyolc epizód forgatásával eltöltött elmúlt évtized alatt nőttek fel: a Roxfort Varázslóiskola növendékeiként küzdöttek a gonosz Voldemorttal és követőivel.

Még mindig nehéz belegondolnia, hogy többé nem alakítja Hermionét – ismerte el a 21 éves Watson, aki a bátor és okos varázslólányt játszotta. Nem csak egy szerep volt számára, hanem példakép is. “Úgy gondolok rá, mint ha a testvérem lenne. Annyira valóságosnak tűnik. Természetesen a többiek is nagyon hiányoznak majd, de legjobban az, hogy nem játszhatom el többé” – fűzte hozzá.

Elveszettnek érzi magát Rupert Grint is a sorozat lezárultával. A 21 éves színész a premier kapcsán tartott londoni sajtótájékoztatón arról beszélt: annyira állandó részévé vált az életének a Potter-saga, hogy nem igazán tudta, mit is kezdjen magával.

A New Yorkban egy Broadway-produkcióra készülő 21 éves Radcliffe videón mesélt a film után támadt űrről. Mint mondta: mivel nem igazán olyan alkat, roppant hálás, hogy akcióhős lehetett belőle. “Ez olyan mint egy ajándék egy ilyen fiatal színésznek: tűzkarikában kirobbanni a vízből, ilyesmit nem nagyon csinálhatok többé” – sajnálkozott.

A skót színész, Robbie Coltrane viszont Hagrid szerepét bánta. Ahogy megjegyezte, pályafutása során először játszott tetőtől-talpig pozitív hőst.

A londoni St. Pancras Hotelben a Potter-sorozat több mint húsz szereplője és stábtagja emlékezett a filmekre a riporterek előtt. David Yates, az utolsó négy epizód rendezője elmondta, hogy a Potter-csapat az évek során teljesen összekovácsolódott. “Nagyon szerettünk együtt dolgozni, ami szerintem egészen rendkívüli” – hangsúlyozta.

A rendező azt mondta, meg kell békélni a ténnyel, hogy a hatalmas sikert aratott (világszerte 6,4 milliárd dollár jegybevételt hozó) Potter-filmek egyetlen árva Oscart sem kaptak az évek folyamán. Mint rámutatott: a csütörtöki premierre hétfő óta várakoznak a Trafalgar téren táborozó rajongók, ami minden trófeáért kárpótolja a film alkotóit.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész a csütörtöki londoni díszbemutató után a héten kerül a mozikba világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik