Szórakozás

“Paraziták menjetek haza!” – Tiltakozók fogadták Vilmosékat

Több száz lelkesen éljenző helybéli mellett mintegy három tucat tiltakozó is fogadta vasárnap Quebecben a brit Vilmos herceget és feleségét, Catherine-t.

Cambridge hercege és hercegnője csütörtök óta tartózkodik Kanadában, az első hivatalos külföldi látogatásán.

Vasárnap a hercegi pár a montreali Saint-Justine egyetemi kórházi központot kereste fel, amely előtt az őket éljenző több száz emberen kívül néhány tiltakozó is megjelent. A Reseau de Resistance du Quebecois (Quebeci Ellenállási Mozgalom) nevű szeparatista mozgalom tagjai és a velük egyetértők “Paraziták menjetek haza!” feliratú táblákat emeltek a magasba, egyikük pedig, egy 30 éves ügyvéd a Quebec fölötti angol dominancia jelének minősítette a látogatást. Egy Vilmost és Catherine-t üdvözlő 51 éves helybeli francia viszont azt kérte, mondjanak neki egyetlen jó okot, ami miatt bárkit gyűlölni kellene. “Jó emberek” – közölte véleményét az ifjú házasokról.

A csütörtök óta tartó út a brit trónörökös, Károly herceg fia és menye számára eddig diadalmenet volt: bárhová mentek lelkes, jókívánságokat kiabáló tömeg fogadta őket.

Quebecben két napot tölt a hercegi pár. Két évvel ezelőtt Károly trónörökös quebeci látogatását kudarcba fullasztotta mintegy 200 hangosan ágáló szeparatista. A francia nacionalisták az úttestre ülve akadályozták a látogatók gépkocsijának haladását, elállták Károly herceg előtt az utat és tojással dobálták meg a Károlyt és feleségét kísérő katonákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik