Szórakozás

Árt vagy használ Stohl drogtúrája?

„Hazugság” – ezt üzeni Stohl András ügyvédje azokra az állításokra, amelyek le akarják járatni a színész drogellenes előadásait.

15 előadás és beszélgetés – Stohl Andrást iskolák, különböző szervezetek, intézmények, két alkalommal pedig rendőrkapitányságok hívták meg. A találkozások oldott hangulatban zajlottak, és rendkívül népszerűek voltak a diákok körében, gyakran teltházas előadásokat tartott.

A műsorvezető annak idején saját maga vállalta, hogy beszél a kábítószer és az alkohol veszélyeiről. Azt mondta, nyilvános vezeklése egyfajta öngyógyítás is, és reméli, hogy saját példája talán kellően tanulságos lesz a diákoknak.

Az ATV péntek reggeli adásában is szóba került Stohl Buci országjáró körútja. A vendégként érkező szakember – bár saját bevallása szerint egyetlen előadást sem látott vagy hallott – azt állítja, Buci a kábítószer fogyasztására bíztatja a fiatalokat. A TV2 Mokka című reggeli műsorában pedig úgy fogalmazott: örvendetes, hogy megpróbálják felhívni a drog veszélyeire az emberek figyelmét, de az zavarja, hogy Stohl mindezt eszközként használja, személyes célja elérése érdekében.

„Nem szerencsés, mert úgy hallottam, hogy olyan mondatokat is megfogalmazott, hogy nyugodtan bulizz, nyugodtan próbáld ki a drogot” – mondta dr. Németh Zoltán orvos, az SOS Egyesület a Szenvedélybetegért elnöke.

Az adást követte a Bors szombati száma, „Stohl drogozásra bátorítja a tiniket” címmel, ami végképp kiverte a biztosítékot Ruttner Györgynél, Buci jogi képviselőjénél, aki jelenleg külföldön van.

„Én ezeken az előadásokon ott vagyok, tehát konkrétan tudom mondani, hogy semmilyen formában, egyik előadáson sem, soha nem hangzott el olyan, hogy ő bármilyen formában rá akart volna venni gyerekeket drogfogyasztásra, tehát minden ezzel ellenkező híresztelés, az hazugság” – mondta az ügyvéd, aki most jogi lépéseket fontolgat azok ellen, akik Stohl rosszhírét keltik az előadásokkal kapcsolatosan.

A Fókusz által megkérdezett dr. Stemler Mihály szerint, ha a színész-műsorvezető beszél az esetéről, azzal segíthet másokon. „Azt gondolom, hogy sokkal hasznosabb lenne, ha lenne mellette valaki az előadásokon, de ennek ellenére ő nem drogprevenciót tart, hanem élménybeszámolót” – mondta a mentálhigiénikus, akinek tanácsára Stohl legközelebbi, július 8-i beszélgetésére már egy szakember is elkíséri a színészt.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik