Szórakozás

Akár 5 évet is kaphatnak Győzikéék

Azzal gyanúsítják a tévés showmant, hogy feleségével együtt adót csalt és okiratot hamisított.

Mint arról korábban beszámoltunk, vádat emelt adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt Gáspár Győző és felesége ellen a Salgótarjáni Városi Ügyészség pénteken. A vádirat szerint Gáspár Győző és felesége, Bea asszony 22,2 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy kijátszották a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettséget. 2005-2006 között ugyanis az RTL Klubtól kapott honoráriumot nem ők vették fel, hanem egy ismerősük, aki egy cégen keresztül visszautalta nekik ezt a pénzt, majd a bevételt nem szerepeltették a személyi jövedelemadó-bevallásukban. Így az adóbevételt eltitkolták.

Mint kiderült, a közszereplőkre jobban odafigyel az adóhatóság. „A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve az elődje azért figyelemmel kíséri a közszereplőknek a televíziós szereplését, és ha nem követi ezt adóbevallás, akkor hivatalból indítanak eljárást” – mondta dr. Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője a TV2 Aktív című műsorában.

A Gáspár család ügyvédje szerint korai lenne még következtetéseket levonni a showman ügyében. „A bíróságnak kell jogerősen ebben az ügyben döntést hoznia, és akkor lehet majd elmondani ezeket a vádakat, akkor lehet majd közölni ezeket a nagy nyilvánosság előtt. Addig pedig egyébként mindenkit megillet az ártatlanság vélelme” – mondta Monori Levente Márk ügyvéd.

Gáspár Győzőt és feleségét az ügyészség 200 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint az elcsalt összegnek megfelelő vagyonelkobzásra kötelezné. Ha bebizonyosodik a csalás, Győzike és Bea asszony akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Az ügyet a Salgótarjáni Városi Bíróság tárgyalja majd szeptemberben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik