Szórakozás

Ittasan ült volán mögé Fábry Sándor?

A show-mant hidegen hagyta a zéró tolerancia: ivott és vezetett hétfő este.

Hazánk humorbonbongyárosa Müller Péter íróval beszélgetett a Szigligeti Színház színpadán. Ahogy ők fogalmaztak: a bor csupán arra szolgált, hogy megteremtse kettejük között az intim hangulatot ahhoz, hogy a szép számú közönség előtt is kötetlenül folyjék a férficsevej. A poharazgatást követően éppen másfél órával Fábry már a kocsijában ült, és mintha mi sem történt volna, elhajtott a beszélgetés helyszínéről. Az író és Sándor arra azonban figyelt, hogy alaposan meg is beszéljék az ittas vezetés tárgykörét. Tették ezt igen jó hangulatban, nem kis létszámú hallgatóságuk előtt.

“De csak egy kortyot, mert vezetek” – nyitott Fábry, amikor meglátta Müller Péter kezében a borosüveget. “Jézus Krisztus azt mondta: ez az én vérem!” – érkezett az író válasza, amire Fábry csupán az ital mennyiségére vonatkozó instrukcióval, és nem határozott elhárítással felelt. “De csak annyit, hogy tudjak veled koccintani! Na, jó! Ennél azért egy kicsit többet” – szólt az ukáz, miután a vendéglátó kitöltötte a porciót.

“Egy fél pohár után, gondolom, nem lesz baj a fejemben!” – morfondírozott hangosan a show-man, mire Müller Péter meg is találta a megfelelő indokot, mellyel végleg elhessentette Fábry józanságra vonatkozó maradék szándékát is.

“Kérlek szépen! Azért volt ez a kis bor az elején, mert Hamvas Béla hangoztatta, hogy egy jó beszélgetéshez kell egy kis bor” – mondta, majd ezt követően mindketten ürítették poharukat, és kezdetét vette a másfél órás baráti beszélgetés. Dolguk végeztével aztán mindketten elindultak hazafelé.

Az Új Ász újságírója kíváncsiságból nyomon követte az RTL Klub nagyágyúját, aki egyenesen terepjárójához lépdelt, majd elhajtott a járművel, amit maga vezetett. Az újságíró fényképeket is készített az esetről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik