Szórakozás

VV Olivér lekörözte Alekoszt

A hazai celebek közül Kiss Ádám, Fluor Tomi és Király L. Norbi a legbefolyásosabbak a közösségi médiában. VV Olivér 7., Alekosz csupán 10. a listán.

Kiss Ádám humorista negyedmilliós Facebook-rajongótáborával annak ellenére az első helyen végzett a fészbuker.hu internetes oldal legfrissebb felmérésén, hogy „egycsatornás” közösségi celebnek tekinthető, hiszen lényegében csak a Facebookon aktív. A második helyen a YouTube-sztárból országos celebbé avanzsált Fluor Tomi végzett, a bronzérmet pedig Király L. Norbi, az X-Faktor énekese szerezte meg.

Utánuk Janicsák Veca, SP és VV Olivér következik, a ValóVilág 4 győztese, Alekosz viszont csak a középmezőnyben kapott helyet. A TV2-t két Megasztár, Tolvai Renáta tizennyolcadikként, Kállay-Saunders András huszonkettedikként, a Rádió 1-et pedig Cooky tizenharmadik helyezettként képviseli a listán.

Mindezekből jól látszik, hogy a közösségi médiában az RTL Klubon rendszeresen szereplő sztárok a legbefolyásosabbak. Közülük is a Showder Klub stand up komedistái, az X-Faktor sztárjai és a ValóVilág szereplői rendelkeznek a legnagyobb és legaktívabb rajongótáborral.

A fészbuker.hu a magyar Facebook-oldalak trendelemző oldala a kutatás során a sztárok rajongótáborának méretét és aktivitását vizsgálta az online közösségi felületeken. Legnagyobb súllyal a Magyarországon legaktívabb közösségi médiacsatorna, a Facebook-rajongótábor méretét és az itt mutatott aktivitást vették alapul, de a lista összeállítói figyelték a Twitter és más csatornák (pl. Myspace, blogok stb.) használatát is.

A kutatás eredménye szerint az új média sztárjainak is elengedhetetlen a folyamatos képernyős vagy rádiós jelenlét, de az is egyre fontosabb, hogy közösségi tartalmaikat tudatosan építsék.

A teljes listát itt megnézheted!

AJÁNLOTT LINK:

Fészbuker

Ajánlott videó

Olvasói sztorik