Szórakozás

Kate Middletont terrorizálták diáktársai

A lelki terror legválogatottabb módszereivel üldözték el egykori iskolájából kegyetlen diáktársai Kate Middletont, Vilmos brit trónörökös későbbi menyasszonyát.

A “Kate” című könyvből, amely Vilmos és kedvese április 29-én esedékes esküvője után néhány nappal kerül a boltokba, a News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap idézett előzetes részleteket.

Ezekből kiderül, hogy amikor a 13 éves Kate 1995-ben a Downe House nevű, évente csaknem 29 ezer font (9 millió forint) tandíjat felszámoló bentlakásos magániskolába került, azonnal megszerveződött ellene egy lánybanda, amely “igen-igen durva” lelki kínzásoknak tette ki. Nem csupán olyasmikről volt szó, hogy kiütik a kezéből tankönyveit, vagy visszazavarják az ebédlői sor végére. Ennél jóval keményebb terrornak vetették alá; visszatérő “tréfájuk” volt például, hogy ürülékkel kenték össze ágyát a kollégium hálótermében.

Kate barátnői a könyv szerzőjének, Sean Smithnek elmondták: a banda “túl tökéletesnek” találta a magas, jó modorú új jövevényt. Ezért szálltak rá, és végül “lelki ronccsá kínozták”.

A szülők – miután Kate könnyek között beszámolt nekik az átéltekről – még az első tanév közben kivették lányukat a Downe House-ból, és átíratták egy másik híres – és szintén igen drága – angol iskolába, a Marlborough College-ba, ahol nagyon kedvesen fogadták “a csontsovány, sápadt, önbizalmát vesztett” Kate-et.

A News of the World szerint a diákkori megpróbáltatások magyarázzák, hogy a trónörökösi menyasszony az esküvői vendégektől – ajándék helyett – inkább adományokat kért az általa támogatott egyik jótékonysági szervezetnek, a Beatbullyingnak, amely az iskolai diákterror felszámolásáért küzd.

A “bullying” a diáktársakat és a tanárokat rettegésben tartó iskolai diákklikkek megfélemlítő, megalázó célú, gyakran fizikai erőszakig fajuló hadjáratának megjelölése az angol nyelvben. A jelenség Nagy-Britanniában hosszú ideje országos probléma, amely az internetes közösségi oldalak megjelenésével csak fokozódott. A brit sajtóban gyarapodnak a beszámolók olyan tizenévesekről, akiket az osztályteremben átélt, és a tanítás után e közösségi oldalakon folytatódó üldöztetés öngyilkosságba kergetett.

AJÁNLOTT LINK:

Kate: My bullying hell (News of the World)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik