Szórakozás

Célba ért az első VV-adomány

A Fókuszban megmutatták, kik és hogyan tudnak javítani életükön a ValóVilág jótékonysági akciója után.

Alighogy vége lett valóságshow gálaműsorának múlt hét szombat este, az adomány máris elindult első célállomása felé. Összesen 177 millió forint gyűlt össze a Villalakóknak köszönhetően, további támogatókkal az összeg eléri a 220 milliót, amiből közel 12 ezer hátrányos helyzetű családot indíthatnak el az önfenntartás és a háztáji gazdálkodás felé.

A tolnai megyei Nagyszokolyon a családok nagy része szegény sorban él. Ez azt jelenti, hogy a 27 ezer forintos nyugdíjminimumnál is kevesebb pénz jut egy főre havonta. Így óriási segítséget jelent majd a számukra a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 20 ezer forint értékben kapott vetőmag és kisállat adománya. A rászorulók választhatnak nyulak, napos kacsák, napos csibék, esetleg tojó tyúkok, kecskék és kismalacok közül. Ezek etetéséhez pedig biztosítják a takarmányt is.

Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány elnöke, nem győzi hangsúlyozni, hogy a baromfik azért vannak, hogy megegyék őket, de fontos és érdemes a szaporítás is, hiszen így jövőre is előteremthető a szükséges húsmennyiség. És végre sok olyan kertet is bevetnek majd, ami már régóta parlagon hever. Ráadásul a 47 leghátrányosabb kistérség óvodáiba ezentúl egy kecske is beköltözik majd. A kecsketej fogyasztásával ugyanis sokkal egészségesebb lehet a reggeli és az uzsonna.

Nagyszokoly után a jövő héten a többi hátrányos helyzetű településen is elkezdődik a program.


AJÁNLOTT LINK:

Úton a VV-adomány! (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik