Szórakozás

Elkelt a világ második legjobb állása

A 26 esztendős Gyémánt Balázs lett a hivatásos világutazó, aki fél év alatt bejárja a világ legszebb tájait, és ezért még fizetést is kap.

A Tensi Kft 2010 októberében indította el „A Világ Második Legjobb Állása” néven a Tensi Hivatalos Világutazóját kereső kampányát, amelynek győztesét március 12-én választotta ki a szakmai zsűri egy több órás vetélkedő keretében.

A játékra közel 200 fő jelentkezett 2010 novemberében és decemberében. Az első két fordulóban közös volt, hogy a pályázóknak 1-1 videofilmet kellett készíteniük önmagukról, majd egy korábbi utazásuk bemutatásával kapcsolatban az élményeikről. A második körben a döntő mezőnyének kiválasztását javarészt a nagyközönségre bízta az utazási iroda, így a szavazatok alapján 10 fő, a Tensi szakmai szempontú választása alapján pedig további 7 fő jutott a döntőbe. A 17 döntős március 12-én mérkőzött meg egymással a rendkívüli állás megszerzéséért a Budapesti Gazdasági Főiskolán a hat fő szakmai zsűri előtt.

A verseny győztese Gyémánt Balázs budapesti, 26 éves fiatalember lett, aki féléven át havonta egy különleges utat és a hat hónapra, egymillió forintot nyert. A döntőben a feladatokon való megfelelése, humora, és a vetélytársak tisztelete mind hozzájárult ahhoz, hogy az igen erős mezőnyből ő legyen a kiválasztott. Gyémánt Balázs feladata mostantól nem kevesebb, mint tesztelni és véleményezni az utakat a világ legszebb tájain, és az élményeiről folyamatosan beszámolni videóblog és internetes napló formájában, amit az érdeklődők a www.alegjobballas.hu oldalon és a Facebook A Világ Második Legjobb Állása oldalán követhetnek majd figyelemmel.

A nyertes az első útjára április végén indul és részt vesz egy fantasztikus álomutazáson a Karib-tengeren a világ legnagyobb hajója, az Oasis of the Seas fedélzetén. Balázs májusban egzotikus vizekre evez és egy francia klubszállodalánc vendégszeretetét és különleges sportlehetőségeit élvezi majd Mauritiuson. A Tensi Hivatalos Világutazója a nyár folyamán ellátogat még a Disneyland Párizsba, részt vesz európai városlátogatásokon és egy csodálatos földközi-tengeri hajóúton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik