Szórakozás

Bárki lecsaphat a világ második legjobb állására

Fél éven keresztül havonta egy különleges utat, valamint egymillió forintot kap egy magyar utazási iroda által meghirdetett játék nyertese.

A Világ Második Legjobb Állása elnevezésű játék győztesének feladata az lesz, hogy mindent kipróbálva tesztelje és élvezze az utazást a világ hat különböző tájára és élményeiről folyamatosan beszámoljon videóblog és internetes napló formájában. A háromfordulós játékra bemutatkozó videók segítségével lehet jelentkezni a verseny honlapján (www.alegjobballas.hu) – közölte a Tensi Kft.

A száz legjobbnak ítélt kisfilm készítője jut be a második fordulóba, ahol már a honlapon és a Facebook közösségi oldalon szavazók gyűjtése a feladat. A rajongók döntik el, ki juthat be a március végi döntőre, ahol izgalmas és játékos vetélkedő formájában döntenek arról, ki lesz a győztes.

A verseny nyertese hat luxusúton vehet részt, amelyek között lesz például tengeri hajóút, Disneyland, sítúra és egzotikus hely all-iclusive ellátással. A győztes emellé egymillió forintot is kap. Havonta két hétre kell majd szabaddá tennie magát, hogy első kézből mutassa be a világ néhány csodáját, így munkakeresők és akár – a munkaadó beleegyezésével – állásban levők is jelentkezhetnek.

A magyarországi játék ötletét a Queensland ausztrál állam idegenforgalmi bizottsága által 2009-ben útjára indított, A világ legjobb állása elnevezésű versenye adta, amelyben szintén fél évre szóló álommunkát ígértek. A nyertes, Ben Southall július 1-jén kezdte meg munkáját, amely abból áll, hogy pihen, úszik, kirándul, azaz a turisták életét éli Hamilton szigetén és környékén, megismerkedik a Nagy Korallzátony nevezetességeivel, élményeit pedig megírja egy nyilvános internetes naplóban. A munkabére fél évre 150 ezer ausztrál dollár (23,7 millió forint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik