Szórakozás

Karnyújtásnyira a világ második legjobb állása

Fél éven át havonta egy különleges utat, valamint egymillió forintot kap egy magyar utazási iroda által meghirdetett játék nyertese.

A győztes feladata mindössze annyi lesz, hogy mindent kipróbálva tesztelje és véleményezze az utakat a világ legszebb tájain, és az élményeiről folyamatosan beszámoljon videoblog és internetes napló formájában – olvasható a Tensi Kft. közleményében.

A magyarországi játék ötletét a Queensland ausztrál állam idegenforgalmi bizottsága által 2009-ben útjára indított, A világ legjobb állása elnevezésű versenye adta, amelyben szintén fél évre szóló álommunkát ígértek. A nyertes, Ben Southall július 1-jén kezdte meg munkáját, amely abból áll, hogy pihen, úszik, kirándul, azaz a turisták életét éli Hamilton szigetén és környékén, megismerkedik a Nagy Korallzátony nevezetességeivel, élményeit pedig megírja egy nyilvános internetes naplóban. A munkabére fél évre 150 ezer ausztrál dollár (23,7 millió forint).

„2009 júliusában egy új és óriási kaland kezdődött számomra. Fantasztikus élmény volt egy olyan emlékezetes versenyben részt venni, mint „A világ legjobb állása”. Általában olyan dolgokkal foglalkozom, melyeket egyesek kalandosnak vagy akár őrültnek is tarthatnak, de én mindig is úgy próbáltam élni, hogy a lehető legjobban kihasználjam azt az időt, amit a Föld nevű bolygón töltök” – nyilatkozta az ausztrál játék győztese.

Jelentkezni már csak másfél hétig, 2011. január 9-ig a verseny weboldalán lehet.

AJÁNLOTT LINKEK:

A játék honlapja
A kampány Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik