Szórakozás

Párbaj helyett jótékonysági hét a Villában

Több ezer gyermek rendszeresen éhezik az országban. Egy minden eddiginél átfogóbb segélyprogram segíthet rajtuk, melybe a ValóVilág is bekapcsolódik.

Vajon mit tehet az a szülő, amelyik akkor sem tud enni adni a gyermekének, ha önmagától már régen megvonta az ételt? Vagy az a család, amelyik hiába osztotta be a kasszát, hónap közepére nem marad benne semmi?

A Fókusz Plusz látogatást tett az ország legszegényebb településein, olyan családoknál, ahol ritkán kerül hús az asztalra, és azokban az iskolákban, ahol a diákok az éhségtől képtelenek a tanulásra. Magyarországon majdnem fél millió gyermek indul el úgy iskolába, hogy nem jutott elegendő ételhez, vannak, akiknek rendszeresen a tanáraik visznek otthonról tízórait. A jelenség nem újkeletű, és egész települések tucatjait érinti. Megoldás csak országos összefogással lehetséges.

Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke szakemberekkel együtt kiszámolta, hogy mennyi vetőmagra és hány csibére, kacsára, esetleg nyúlra és kecskére, no és takarmányra van szüksége egy családnak ahhoz, hogy egy évig biztosítva legyen az élelmük. A hátrányos helyzetű nagycsaládosokat vonják be a programba, akik otthon, 200 négyzetméteren tudnak gazdálkodni. Ha nincs föld, az önkormányzattal karöltve azt is biztosítanak, a családoknak csak művelniük kell a földet, etetniük az állatokat. Ráadásul ők választhatnak, hogy csirkéket, kecskéket, disznókat, esetleg nyulakat szeretnének nevelni.

A ValóVilág lakói jövő héten bekapcsolódhatnak ebbe az átfogó segélyprogramba, és egy film is készül számukra, hogy ott, a négy fal között is átérezzék, mit jelent a családok életében az éhezés és a nélkülözés. Az RTL Klub a március 14-i héten ugyanis jótékonysági akciót indít a három nagy mobilszolgáltató bevonásával, így szombaton nem lesz sem kiválasztás, sem párbaj, helyette gálaműsort láthatnak a nézők.

AJÁNLOTT LINK:

Éhező gyerekeken segítenek a villalakók (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik