Szórakozás

Kitiltották a Facebookról a melleiről lőtt fotó miatt

A brit Melissa Tullett rák túlélőként, kétoldali masztektómiája után posztolt magáról képeket az oldalon – az volt vele a baj, hogy meztelen.

Tullett saját bevallása szerint bátorításként töltötte fel a képeket, valamint hogy kifejezze támogatását sorstársai iránt. „Meg akartam mutatni, hogy egy ilyen sorscsapás után is vissza lehet szerezni az önbecsülésünket, a nőiességünket, és hogy egyáltalán nem olyan ijesztő ez az egész” – jelentett ki a hölgy, a Facebook alkalmazottjai azonban úgy tűnik nem osztották lelkesedését.

„Megírták, hogy megszegtem a meztelen képekre vonatkozó előírásokat, ezért eltávolították a fotókat. Arról viszont egy percig sem volt szó, hogy a teljes profilomat törlik” – folytatta Tullett, akinek oldalát, miután az ügy eljutott a sajtóig, újra aktiválták (viszont megkérték, hogy a kérdéses fotókat ne posztolja újra).

Tullett azt is kifogásolta, hogy a Facebook a meztelenpolicyre hivatkozva törölte a képeket, holott melleket (ugye) nem mutatott, csak a mellbimbója helyét jelző tetoválásokat – ergo az adminok biztos csak zavarónak találták a felvételeket. A Facebook nevében nyilatkozók igyekeztek kiemelni, hogy nem a meztelenség minőségével volt gondjuk, hanem magával a ténnyel, hogy Tullett nem visel a fotókon felsőruházatot – nekik pedig kötelességük gondoskodni a többi felhasználó, köztük pedig főleg a kiskorúak védelméről.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kitiltották a Facebookról a rákot túlélő nőt – angolul (BBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik