Szórakozás

Életet mentett a facebookos diagnózis

A 4 éves Ted Rice leukémiáját a Facebookon keresztül diagnosztizálták, és még annyira korai stádiumban, hogy a kisfiú várhatóan teljesen felépül majd.

Ted szülei kezdetben nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a kisfiún megjelenő foltoknak, és a gyakori orrvérzést is betudták annak, hogy a 4 éves Ted növésben van. Amikor azonban furcsa kiütések kezdtek megjelenni a fiú arcán, édesapja fényképezőgépet ragadott, és a felvételeket mellékelve egy orvos ismerőse tanácsát kérte a Facebookon. A válasz gyorsan jött, és mindkét szülőt meglepte: azonnal vigyék kórházba a gyereket!

A diagnózis nagyon gyorsan elkészült: a kis Tednek akut limfatikus leukémiája van, és kemoterápiás kezelésekre lesz szüksége. Ez már három hónapja történt, a kisfiú azóta naponta kapja a kezelést. Édesapja szolidaritásból leborotválta a fejét, hogy Ted ne érezze magát kívülállónak. A fiúnak még annyira gyenge a szervezete, hogy tolókocsira van szüksége a mozgáshoz, orvosai azonban bizakodóak, hogy a korai kezelés megteszi a hatását, és Ted hamarosan újra normális életet élhet.

A kisfiút kezelő orvosok mindemellett igyekeztek kiemelni, hogy nem mindenkinek van a Facebookos baráti körében orvos, így huszonegyedik század ide vagy oda, a szülők a jövőben jobban tennék, ha vennék a fáradságot személyesen megjelenni egy rendelőben.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az orvos Facebookon keresztül diagnosztizálta a leukémiát – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik