Szórakozás

Illatosítóval fújta le a “curry szagú” gyerekeket

A walesi óvónő nem bírta elviselni a csoportjába járó indiai gyerekek szagát, ezért légfrissítőt fújt rájuk.

Elizabeth Davies ellen szülői panasz miatt indult fegyelmi eljárás 18 hónappal ezelőtt. A vizsgálat alatt kérdőre vont kollégái azt állították, hogy a hölgy rendszeresen járkált illatosítóval a gyerekek között, és a “curry vagy hagyma szagú” indiai csemeték mellett azokat a gyereket is lefújta légfrissítővel, akik szellenteni mertek előtte.

A szemtanúk arról is beszámoltak, a szagtalanító hadművelet előtt a hölgy általában odahajolt a túlságosan kihívó szagú gyermekhez, majd közölte vele, hogy „itt jön az édeni fuvallat”. Azonban nem az illatosító gyakori használata volt az egyetlen ok, amiért Davies ellen végül szót emeltek: a hölgy állítólag úgy kezelte a magukat összepisilő gyerekeket, hogy karjuknál fogva kirángatta őket a mosdóba, és ruhájuk átcserélése nélkül egy darab újságpapírra állíttatta őket – a gyerekeknek így kellett megvárniuk szüleiket. A hölgy csoportjában az is bevett szokás volt, hogy a gyerekeknek fertőtlenítős vízzel kellett kezet mosniuk.

A Davies mellett dolgozó gyermekgondozási asszisztens, Jan Islam arról is beszámolt, a hölgy tőle is megkövetelte a légfrissítő gyakori használatát. „Nekem is meg kellett tennem, mert szerinte ez volt a normális eljárás. Általában a nem angol anyanyelvű gyerekeket kellett a legtöbbször lefújnom” – emlékezett vissza vallomásában az asszisztens hölgy. Ez utóbbi mondat volt az, ami végül Davies kirúgásához vezetett – tekintve, hogy az érintett óvodába járó gyerekek majdnem fele indiai családból származik.

Az ügyben összeült fegyelmi bizottság megrovásban részesítette a hölgyet, és haladéktalanul elbocsátotta munkahelyéről. Noha az érintett gyermekek szülei kijelentették, hogy nem fogják annyiban hagyni a dolgot, egyelőre úgy tűnik, Davies tetteinek nem lesz egyéb jogi következménye.

AJÁNLOTT LINKEK:

Illatosítóval fújta le az ázsiai diákokat, mert curry szagúak voltak – angolul (The Telegraph)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik