Szórakozás

Felismerték az interneten a három éve elrabolt kisfiút

A rendőrség nem találta, egy Twitterhez hasonló mikroblogon azonban egy felhasználó felismerte a gyermeket.

A most hatéves kisfiút három évvel ezelőtt rabolták el szülei boltja elől Shenzen városában. Az üzlet biztonsági kamerái rögzítették, ahogy az ismeretlen férfi felkapja a gyermeket és elrohan vele.

A rendőrség a bizonyítékok ellenére sem bukkant Lele nyomára, akinek fényképe szinte az egész országot bejárta. Kétségbeesett édesapja minden követ megmozgatott, hogy megtalálja kisfiát, szórólapokat ragasztott ki és televíziós műsorokban is szerepelt. Utolsó lehetőségként egy népszerű újságíróhoz fordult segítségéért, akinek blogját kétmillión követik naponta. A férfi képeket és videókat tett fel a gyermekről az oldalra, valaki pedig felismerte a kisfiút, kétezer kilométerre onnan, ahonnan annak idején elrabolták – számolt be a különös esetről a BBC.

A gyermeket végül a rendőrök vitték vissza az igazi szüleihez; Lele-t hatalmas örömmámorral fogadták a dél-kínai város lakosai, az utakat lezárták és tűzijátékot rendeztek a tiszteletére.

“Nagyon hálás vagyok. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített megtalálni a fiam” – integetett a tömeg felé sugárzó mosollyal az arcán a boldog apuka.

A kisfiút, mint később kiderült, egy olyan férfi rabolta el, akinek nem volt saját gyermeke, feleségének pedig azt hazudta: a fiú egy másik nővel folytatott viszonyából született.

Becslések szerint több mint 20 ezer gyereket rabolnak el évente Kínában. Sokukat koldusnak adják el különböző bűnszervezeteknek, mások pedig olyan családokhoz kerülnek, amelyeknek nincs fiúgyermekük. A legtöbbjüket soha nem találják meg.

Bár a Twittert Kínában tiltják, de a hozzá hasonló mikroblogok nagyon népszerűek lettek az elmúlt évben; több mint százmillió felhasználó látogatja őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik