Közélet

Öngyilkos lett az eltűnt tinédzser

A 16 éves kecskeméti gimnazistát állítólagos sérelmek érték az iskolában.

A kitűnő tanuló, zsenipalánta Laci január 20-án tűnt el, azóta nem hallottak róla. Keresték, a fényképét mindenhova kiragasztották. A szülők abban reménykedtek, fiuk egyszer csak belép az ajtón. Azonban három héttel az eltűnése után, pénteken megtalálták a gimnazista összeégett holttestét, Nagykőrös határában egy nagyfeszültségű villanyvezeték mellett. Valószínűleg felmászott rá és halálos áramütést kapott.

A városban senki sem érti: miért ment el otthonról, majd lett öngyilkos a fiú. Nevelőapja és édesanyja csak az eltűnése után értesültek arról, hogy állítólagosan sérelmek érhették osztálytársai részéről a kecskeméti gimnáziumban. Laci számítógépén ugyanis találtak olyan leveleket, amelyekből a nevelőapja szerint az derül ki, hogy az iskolában bántották.

Laci híres biológus-kutató akart lenni, aki feltalálja egy svájci laboratóriumban a rák elleni gyógyszert – mondta zokogva nagykőrösi otthonában az édesanya. A 16 éves fiú úgynevezett „indigó gyerek” volt. Akik kicsi korukban nagyon elevenek, és nehezen kezelhetők. Amerikai kutatók szerint az elhibázott nevelés ezeknél az átlagon felül tehetséges gyermekeknél hiperaktivitást, fáradtságot, depressziót, idegességet, magányosságot okozhat. A belső idegi feszültség fokozódása miatt pedig az egészségi tüneteken túl a pszichikai sérülések számtalan esetben önpusztításban, öngyilkosságban nyilvánulhatnak meg.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megtalálták az eltűnt diák összeégett holttestét (baon.hu)
Öngyilkos lett az eltűnt diák (TV2.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik