Közélet

Pedofilok Amerikába vitték az eltűnt kislányt?

Magas szintű összeköttetésekkel bíró nemzetközi pedofil gyermekcsempész társaság rabolta el Madeleine McCannt - legalábbis az ügy legújabb tanúja szerint.

Az idén nyolcéves skót kislány 2007. május 3-án, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el nyomtalanul a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A gyanúsítást egy ével később – érdemi bizonyítékok hiányában – feloldották, a kislánynak azonban az egész világra kiterjedő szervezett kutatás ellenére azóta sem lelik nyomát.

A brit sajtó pénteki beszámolói szerint most előállt egy új tanú, aki közölte: beható ismeretei vannak arról a pedofil bandáról, amely szerinte annak idején elrabolta, és jó eséllyel Amerikába csempészte Madeleine-t.

Az angolai születésű Marcelino Jorge Italiano a dél-portugáliai üdülőközpontok éjszakai szórakoztatóiparában lát el “biztonsági” feladatokat – a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap “kidobóembernek” nevezi -, és saját szavai szerint ismeri azokat, akik részesei voltak Madeleine elrablásának.

Italiano szerint a bandát magas állású, nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró portugál üzletemberek és jogászok irányítják. A társaságnak magas szintű összeköttetései vannak a portugál igazságszolgáltatási rendszerben, és egy londoni ügyvédi irodával is kapcsolatban áll – mondta a 36 éves tanú.

Azt is felfedte, hogy forrásai szerint nem Madeleine a pedofil banda egyetlen áldozata; a bűnszövetkezet tucatnyi gyermeket rabolt el Portugáliában és Spanyolországban, és “beszerzési forrásai” közé tartozott még egy portugál gyermekotthon is.

Madeleine sorsáról és hollétéről mindazonáltal eddig is számtalan teória került nyilvánosságra. Nem először hangzik el, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy jómódú, gyermektelen külföldi házaspárok “megrendelésére” rabolhatták el.

A kislányt eltűnése óta Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján “látni” vélték, de sehol nem akadtak a nyomára. A kutatást irányító alapítvány rendszeresen közzétesz számítógépes eljárással “öregített” fotóhű portrékat arról, hogy Madeleine éppen hogy nézhet ki, de eddig ez sem vezetett eredményre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik