Szórakozás

ValóVilág: összeesküvés-elméletek és cáfolatok

Manipulálható-e a valóságshow? A készítők a Fókusz szerda esti adásában reagáltak a pletykákra.

A legkülönfélébb összeesküvés-elméletek terjednek a ValóVilág negyedik szériájáról. A műsor annyira sikeres, hogy egyre másra bukkannak fel olyan levelek, bejegyzések, álhírek, melyeket magukat bennfentesnek tartók írnak és küldenek tovább a világhálón. Az „informátorok” eddig Olivért tartották a beépített embernek, és vannak, akik már azt is tudják, ki győz majd a legvégén. A jelenség nem ismeretlen, de az álhírek mennyisége még a kukkolóshow készítőit is meglepte.

A villalakók mindennapjait a vezérlőből és a szerkesztői szobákból figyelők azt mondják: a szereplők napjait előre kitervelni és forgatókönyvben megírni, akkora munka lenne, melyet nem bírnának. Többször 24 órányi felvételt átnézni és ezekből kisfilmeket készíteni – még ez is épp elég sziszifuszi feladat.

Rubin Kristóf, a ValóVilág főszerkesztője elmondta, sokkal nehezebb lenne megírniuk a történetet, és erre nap mint nap felkészíteni a játékosokat, mint jó embereket válogatni a műsorba, melynek köszönhetően önmagától is működőképes lesz a villalét.

A csatornánál korábban is több hatóság is vizsgálta a játékok, a versenyek tisztaságát. Az X-Faktor SMS-szavazatait is közjegyzők figyelték folyamatosan, de az RTL szívesen látja a kétkedőket is.

„Nézőket is meg fogunk hívni, hogy a szavazásokat is megnézhessék, tehát semmiféle takargatnivalónk nincs. Nekünk az az érdekünk, hogy a műsorainkat nézzék, a ValóVilágnál is az a fontos, hogy az embereknek olyan műsort kínáljunk, ami szórakoztató és nézett. Az érdekünk sem lenne más, mint az, hogy az jusson vissza a Villába, akit a nézők a továbbiakban is látni szeretnének” – nyilatkozta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

Az ország legnézettebb műsora újabb izgalmakat ígér. Szombaton kiválasztás lesz, majd hamarosan újabb párbaj, úgyhogy a szerkesztők is kíváncsiak, hogy mi lesz a következő összeesküvés-elméletben, most ki és miért hagyja el a ValóVilág Villát.

AJÁNLOTT LINKEK:

Manipulálható-e a valóságshow? (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik