Szórakozás

Dr. Cuddy abortuszreklámhoz adta az arcát

Lisa Edelstein ellentmondásos tévéreklámban szól be a republikánusoknak, és kiáll a nők választáshoz való jogáért.

A MoveOn.org reklámjában feltűnő színésznő a The Washington Postnak elmondta, nem hiszi, hogy az ő véleménye fontosabb lenne másokénál, viszont munkája miatt sokkal több embert tud elérni, ezért vállalta el a szervezet felkérését.

A 30 másodpercet spotban Edelstein egy zord kinézetű folyosón sétál, ’50-es évekbeli ruhában, a narrátor pedig a következőket mondja: „Évtizedekkel ezelőtt a nőkön vagy hátborzongató sikátorokban végeztek abortuszt, vagy veszélyes módszerekkel, önkezükkel végezték el a beavatkozást, mivel nem volt más választásuk. Éppen ezért, amikor a Republikánus Párt támadást indít a nők egészsége ellen, és törvényileg akarja korlátozni a létfontosságú ellátáshoz való hozzáférésüket, meg kell kérdeznünk: miért akarják a republikánusok visszaküldeni a nőket… vissza a sikátorba?”

A Dr. House sztárja abban reménykedik, hogy a reklám hatására a nők igyekeznek majd nyomást gyakorolni választókörzetük képviselőjére. A színésznő az interjúban példaként hozta Dél-Dakota esetét: a közvélemény felháborodására a honatyák finomítottak eredeti törvénytervezetükön, ami tulajdonképpen igazolhatóvá tette volna az abortuszt végző orvosok meggyilkolását.

AJÁNLOTT LINKEK:

Lisa Edelstein a választáshoz való jogért harcol – angolul (The Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik