Szórakozás

Véletlenül abortusz-gyógyszert kapott a terhes nő

A 19 éves Mareena Silva antibiotikumért ment a helyi patikába, a gyógyszerész azonban elnézte a címkét, és rossz gyógyszert adott neki.

A coloradói lány egy bakteriális fertőzés miatt kereste fel a helyi gyógyszertárat, azonban nem a neki előírt pirulát kapta – a vizsgálat szerint a patikus egy azonos vezetéknevű, és nagyon hasonló keresztnevű páciens gyógyszerét adta oda a fiatal lánynak, amit rákbetegek kezelésében, és bizonyos esetekben korai vetélés előidézésére használnak.

A kapott kemoterápiás gyógyszer alkalmazását a vetélés lehetőségén kívül azért sem ajánlják terhes nőknek, mert a gyógyszert „túlélő” magzatokban fejlődési rendellenességek, testi deformációk alakulhatnak ki. Silva ugyan azonnal mentőt hívott, amint realizálta a hibát, az őt kezelő orvosok azonban egyáltalán nem bizakodóak a magzat állapotát illetően. Az ABC csatorna által megszólaltatott szakértők szerint, amennyiben nem következik be a hölgynél vetélés, fele-fele az esélye annak, hogy fejlődési rendellenességek alakulhatnak ki a csecsemőnél, és ezen rendellenességek jó részét nem lehet majd ultrahanggal, vagy már prenatális vizsgálattal előre jelezni.

A szóban forgó patika természetesen bocsánatot kért, és felajánlotta, hogy a hölgy minden felmerülő orvosi költségét állja, Silva azonban nem kér a gyógyszertár pénzéből. „Sajnálom, de ez nem csak erről szól, nekem sokkal több ideig kell majd ezzel együtt élnem. Lehet, hogy a kisbabám betegen fog születni, ez sokkal komolyabb, mint egy csekk” – nyilatkozta a megrendült hölgy.

AJÁNLOTT LINKEK:

Véletlenül abortusz-gyógyszert kapott a terhes lány – angolul (Jezebel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik