Szórakozás

Lindsay Lohan ártatlannak vallotta magát

A 24 éves hollywoodi színésznőt egy 2500 dollár (körülbelül félmillió forint) értékű, féldrágakövekkel díszített arany nyaklánc ellopásával vádolják.

Fehér ruhában, napszemüvegben, haját copfban hátrakötve érkezett a Los Angeles-i bíróságra a színésznő. Az amerikai sajtóorgánumok egy része megjegyezte, hogy “ezúttal saját ékszereit viselte”. Lohant azzal vádolják, hogy január 22-én fizetés nélkül vitt el egy nyakláncot egy óceánparti ékszerboltból. A színésznő állítólag azt mondta, hogy a nyakéket kölcsönkapta az üzletből. Miután azonban a tulajdonosok lopást jelentettek be, a láncot asszisztense visszaadta a rendőröknek.

Az ügyében eljáró Los Angeles-i bíró úgy döntött, hogy Lohan 40 ezer dollár (8 millió forint) óvadék fejében védekezhet szabadlábon. 20 ezer dollárt az ékszerlopási ügy, 20 ezer dollárt pedig azért rótt ki rá a bíró, mert megsértette egy korábbi kábítószerügy kapcsán kiszabott próbaidejét. “Önnek ugyanúgy be kell tartania a törvényeket, mint bárki másnak” – mondta Keith Schwartz. Az ügyben február 23-án folytatják a tárgyalást. Ha elítélik, akár három év börtönt is kaphat.

A karrierjét az Apád, anyád idejöjjön című gyerekfilmmel megalapozó színésznőt nem először gyanúsítják lopással. 2008-ban egy főiskolai diák állította azt, hogy Lohan ellopta 12 ezer dollárt (2.4 millió forintot) érő nercbundáját. 2009-ben a brit rendőrség indított nyomozást, miután 400 ezer dollár (80 millió forint) értékű ékszerek tűntek el az Elle magazin fotózásáról, amelyen a színésznő is részt vett. A lap akkor közleményt adott ki, amelyben ezt írták: “Az Elle-nek nincs oka feltételezni, hogy a Lindsay Lohan bármilyen módon felelős lenne a történtekért.” 2010 áprilisában a színésznőt egy 35 ezer dollár (7 millió forint) értékű Rolex óra ellopása miatt hallgatták ki, de a feljelentést visszavonták még azelőtt, hogy a rendőrség kiderítette volna, hogy a lopás megtörtént-e vagy sem. A múlt héten pedig egy barnító szalon vádolta meg azzal, hogy 2007 és 2009 között 41 ezer dollárnyi (8.2 millió forintnyi) kifizetetlen számlát hagyott maga mögött, és ellopta egy barnító spray formuláját is, amelyet aztán saját cégén keresztül árusított.

A korábban generációja egyik legnagyobb tehetségeként emlegetett Lohan többször is volt már börtönben. Először 2007-ben 84 percet töltött rács mögött miután kétszer is letartóztatták azért, mert kábítószer hatása alatt vezetett. Egyik alkalommal autójával fának ütközött. Próbaideje megsértése miatt tavaly júliusban 14 napra ültették le, majd elvonóra küldték. Szeptemberben egy pozitív drogteszt után újra börtönbe került. 15 órányi fogság után azonban ismét egy rehabilitációs klinikán kötött ki, ahonnan a múlt hónapban távozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik