Szórakozás

Kimúlt a repülő szamár

Anapka, a repülő szamár azzal vált világhírűvé, hogy egy reklámfilmben egy motorcsónak vontatta ejtőernyő a magasba repítette az Azovi-tengeren, és a csacsi ily módon mintegy fél órán át repült.

Az akár állatkínzásnak is nevezhető mutatványt videóra vették és megjelent az interneten. Nagy-Britanniában akkora felháborodást váltott ki a dolog, hogy a The Sun című bulvárlap olvasói összeadtak annyi pénzt, amennyiért Angliába lehetett volna vinni Anapkát.

A nagy utazásra azonban nem került sor, az akkori indoklás szerint az állat nem megfelelő egészségi állapota miatt. Pedig a ködös Albionban Harry Redknapp, a Tottenham labdarúgó csapat menedzsere akarta befogadni.

Kétségek támadtak Anapka “személyazonosságát” illetően is: lapértesülések szerint nem lehetett kideríteni, hogy jogos gazdájától vette-e meg a The Sun, és azt sem, hogy tényleg a repülő szamarat vásárolta-e meg. Csak annyit lehetett tudni, hogy a térségben sok pénzért sok Anapkát árulnak.

Mindesetre az az állat, amelyet a The Sun megvásárolt, a Kreml lovardájába került, ahol luxusélete volt, friss zöldségből és gyümölcsből álló étrenddel, állandó orvosi felügyelettel, masszázsokkal és szoláriummal.

Mintegy három hónapja egy másik istállóba került, ott is nagy kényeztetésben volt része, és semmi oka sem volt panaszra. Néhány hete mégis megbetegedett. A Komszomolszkaja Pravda című lap hétvégi számában jelentette, hogy a tekintélyes kort megért csacsi szívelégtelenségben kimúlt.

<

Ajánlott videó

Olvasói sztorik