Szórakozás

Celebek is szerepelnek az APEH feketelistáján

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén is közzétette azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek a listáját, akik jelentős adótartozást halmoztak fel.

Ez cégek esetében legalább 100 milliós tartozást, magánszemélyeknél pedig több mint 10 millió forint restanciát jelent.

Lang Györgyi az elmúlt évekhez hasonlóan idén is felkerült a feketelistára. Az énekesnő ugyanis pénzt kért kölcsön valaki számára egy harmadik személytől, majd ezt az összeget később annak rendje és módja szerint visszafizették eredeti tulajdonosának. Ez azonban magánszemélyek közötti pénzmozgást jelent, vagyis bevételként és kiadásként jelentkezett. És bár Györgyi azt mondja, mindent igazolni tud a szerződésekkel, az adóhatóság a magyarázatot nem fogadta el. Szerintük ugyanis a pénz nála maradt. A Pa-Dö-Dő énekes így a mai napig fizeti a szerinte jogtalan adóhátralékot, amit a jogdíjaiból vonnak le.

A listán egyébként Györgyin kívül több közismert személy is szerepel. Földesi-Szabó László neve sem először került fel a szégyenlistára. A korábban 7 évre elítélt, majd a bíróságról kisétáló volt alapítványi elnök, hogy pontosan mennyivel tartozik az APEH-nek, nem tudni.

Győzike viszont úgy tűnik, már törlesztett. A showman tavaly még rajta volt a listán, az idén viszont már lekerült róla.

AJÁNLOTT LINKEK:

Lang Györgyi a Sok a Sara Kft.-vel egy toplistán (TV2.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik