Szórakozás

Győzike már nincs APEH-szégyenlistán

Elképesztő adótartozást halmoztak fel cégek és magánemberek.

1999 cég és csaknem háromezer magánszemély mintegy 230 milliárd forinttal tartozott 2010 végén az APEH-nek. Fél év alatt 16 milliárddal nőtt az összeg, noha a hatóság csak a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező nem magánszemély adózókat és a 10 millió forint feletti tartozást felhalmozó magánembereket sorolja fel.

A listán feltűnően sok az építőiparral, ingatlanforgalmazással és -beruházással kapcsolatos cég és ezúttal sem hiányoznak a fura, beszédes nevű többnyire felszámolás allatt álló vállakozások (Búgócsiga 100429 Draugyreg Kft., Mecsboksz 100806 Aszrep Kft., Bajvan Szerda Válságban Lévő Kft., a Bedőlt Office Válságban Lévő Kft., a Bedőlt Rex Válságban Lévő Kft., a Sokasara Delta Kft., a Sokasara Mars Kft., a Sokasara Szaturnusz Kft.) amelyek mind azonos székhelyre vannak bejegyezve.

A tízmillió forint feletti, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozással rendelkező magánszemélyek listája rövidült, a június végi 3272 név után már csak 2821 szerepel rajta. Az adósok összesen tehát legalább 28,2 milliárd forinttal tartoznak az adóhatóságnak.

A magánemberek között már nem szerepel Akkad Imad neve, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt az APEH nagy adósok listáján. Továbbra is megtalálható a tartós adósok listáján viszont az énekes Lang Györgyi, de eltűnt a tévéceleb Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve.

AJÁNLOTT LINK:

Itt az APEH-szégyenlista: elképesztő összegek, elképesztő nevek (Napi Gazdaság)
Hegyekben állnak a cégfelszámolási kérelmek (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik