Szórakozás

Romantika vagy üzlet: szerelmi túraútvonal

Turistaútvonal kalauzol végig Vilmos és Kate szerelmének fontosabb helyszínein.

Különleges ajánlattal rukkolt elő egy londoni utazási iroda: olyan gyalogtúrát szervezett, amely Vilmos herceg és mennyasszonya, Kate Middleton kapcsolatának fontosabb helyszínein kalauzolja végig a brit királyi család rajongóit.

A Celebrity Planet nevű londoni utazási iroda által szervezett kétórás gyalogtúra első megállóhelyei között szerepel a Jigsaw nevű ruházati áruházlánc egyik üzlete, ahol Middleton részmunkaidősként dolgozott 2007-ben, amikor Vilmos herceg meghátrált és végett vetett a kapcsolatuknak. “Éppen az üzletben volt, amikor Vilmos herceg felhívta és szakított vele. Könnyekben tört ki a kollégái előtt” – mondta az idegenvezető.

Az események kronológiai sorrendjéhez igazodva, a következő megállóhelyek egyike a Mahiki nevű éjszakai szórakozóhely, ahol Vilmos és a pikáns felvételekre éhes paparazzók is szívesen töltötték az idejüket. A pletykalapok értesülései szerint a gazdag és jóképű trónörökös egy hét alatt nem kevesebb, mint 11 ezer fontos – aza 3,5 millió forintos – számlát csinált itt, miután különváltak Middletonnal. A fiatalok, akik a St. Andrews egyetemen folytatott tanulmányaik során ismerkedtek meg, még az év vége előtt újra egymásra találtak.

A királyi túra állomásai között szerepel a St. James’s-palota – Vilmos és Harry herceg jelenlegi rezidenciája – valamint a Westminster-apátság, az angol-brit monarchia ősi koronázótemploma is, ahol április 29-én mintegy kétezer vendég és a Canterbury érsek előtt mondja majd ki a boldogító igent az ifjú pár.

A kevésbé közismert helyszínek közé tartozik a Garrard ékszerüzlet. Vilmos édesapja, Károly walesi herceg annak idején itt vásárolta meg azt a gyémántberakású, 16 karátos zafírgyűrűt, amellyel eljegyezte az akkor húszesztendős Lady Diana Spencert. A “nép hercegnőjének” 1997-ben bekövetkezett halála után az ékszer a gyermekei tulajdonába került, és Vilmos ezzel a gyűrűvel kérte meg kedvese kezét novemberben.

Különlegességnek számít még az az épület, ahol egykor Kate üknagyapájának, Richard Noel Middletonnak az irodája működött. Részben a tehetős gyáriparos előrelátásnak köszönhető, hogy Kate az egyik legelitebb brit magániskolának számító, Marlborough College-ban végezhette a tanulmányait.

Az utazási iroda vezetője szerint számos megkeresés érkezett már hozzájuk a program kezdete óta – elsősorban amerikaiak részéről – ám eddig csak néhányan fizettek be a 15 fontba (4700 forint) kerülő túrára. A kényelmesebbek egyébként 75 font (24 ezer forint) fejében külön sofőrrel kocsikázhatnak végig a különleges útvonalon. A kiskereskedelmi és idegenforgalmi szakértők várakozása szerint a világraszóló menyegző összességében 620 millió fontot meghaladó bevételt hoz majd a brit gazdaságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik