Szórakozás

Súlyosan beteg kislányért énekelnek az X-Faktor sztárjai

Az egyéves gyöngyösi kislány májának leállása már tönkretette a veséit is.

Emma egy ritka anyagcsere-betegségben szenved, melynek következtében a kislánynak a mája mellett már a veséi is leálltak. Édesanyjának naponta legalább hatszor két és fél deciliter folyadékot kell a csöppség hasába töltenie, ezzel helyettesítik a veseműködést – számol be legfrissebb számában a Heves Megyei Hírlap.

A többi szerv, így például a szem, a szív és az agy károsodását egyedül a transzplantáció akadályozná meg, a műtétet a németországi Essenben végzik majd el. A donor az édesapa lesz, hiszen vércsoportja megegyezik a lányáéval. Az OEP támogatja Emma több millió forintos műtétjét, de a kinttartózkodás költségeinek fedezésére a családnak már nem maradt pénze, ezért az emberek segítségét kérik.

Saját készítésű rövidfilmet töltöttek fel Emmáról az internetre, a felvételre pedig már most rengetegen felfigyeltek. Néhány napja kampány is indult és számlaszámot nyitottak, hogy összegyűljön a körülbelül egymillió forint, ami még hiányzik Emma gyógyulásához. Az akció néhány napja vette kezdetét, de szinte már csaknem egész Gyöngyös megmozdult, hogy közösen segítsenek a beteg kislánynak. Az akció csúcspontja a február 23-án megrendezendő segélykoncert lesz, ahol az X-Faktor sztárjai énekelnek majd. A koncert teljes bevételét Emma kapja meg.

AJÁNLOTT LINKEK:

Édesapja májára vár Emma (heol.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik