Szórakozás

13 kilóra fogyott a 15 éves kislány

A gyermek megdöbbentő állapotban került szerdán a bákói gyermekkórházba.

A Bákó megyei Bereşti-Bistriţa településen élő Gabriela Barnát megfázás gyanújával szállítatta édesanyja, az 51 éves Elena Barna mentővel a kórházba, holott a kislány teste véres fekélyekkel volt tele, szervezete pedig kiszáradt. Elena az orvosoknak elmondta, lánya egy hete nem evett – írja a manna.ro.

Az iskolázatlan lány állapotáról a településen mindenki tudott, ennek ellenére senki sem tett annak érdekében, hogy óvodába, iskolába járjon, és kimozduljon a házból. A polgármester, Mihai Dăscălescu elmondta, Gabriela 11 éves volt, amikor megpróbálta kierőszakolni édesanyjából, hogy intézze el lánya születési bizonyítványát.

“Ennek a lánynak még születési bizonyítványa sem volt. Én jártam utána, és végül én csináltattam meg a bizonyítványt. Kértem az anyját, hogy járjon vele orvoshoz, hogy kapjon bizonylatot arról, a kislány beteg, és adhassunk gondozói segélyt. Nem akarta. Akkor én mit tegyek?” – mondta az elöljáró.

A szociális ügyekért felelős Elena Tărcuţă is a vállát vonogatta. “Rengetegszer megmondtam neki, hogy adja állami gondozásba, de visszautasította. Még haragudott is ezért rám. Azért tartja, hogy megkapja utána a havi 42 lejt” – magyarázta.

Az anya sem érzi úgy, hogy mulasztott volna. “Körülbelül egy hónapja rosszul érzi magát, egy hete pedig nem evett. Megijedtem, és hívtam a mentőket, mert azt hittem, hogy meghal. Két évesen volt egy görcsös krízise, azóta nem jött helyre. A falu orvosánál jó pár éve nem voltunk” – mondta Elena Barna.

Az orvos sem látogatta meg a családot. Ellenben küldött egy gyermekkocsit, hogy legyen miben sétáltatni a kislányt, miközben Gabriela sebeit a nyüvek is kikezdték. Sötét, mocskos szobában élt, és kutyákkal együtt aludt.

A Bacău megyei gyermekvédelem vizsgálatot indított az ügyben. A kislány a kórház elhagyása után az intézmény felügyelete alá kerül.

AJÁNLOTT LINK:

15 évesen 13 kilogrammot nyom egy kislány (manna.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik