Szórakozás

Szabad tigrist sétáltatni, de feltételekkel

Engedélyezett a tigrissétáltatás lakott területen, de csak a rendőrség előzetes tájékoztatásával - így döntöttek a hatóságok Németországban.

Az előzmény: egy orosz cirkusz tigriskölykével sétálgatott a nagymacskák felügyelője Razteburg falu határában, amit meglátott egy nő, és ijedtében azonnal telefonált a rendőrségnek. A cirkusz nem volt a közelben, mert a társulat zöme téli pihenőn van Hollandiában, de oda nem vitte magával három kifejlett tigrisét és a kölyköt, hanem egy kamionban hagyta Németországban, rábízva egy férfira.

A rendőrség rövid vizsgálatot tartott, és kiderült, hogy minden rendben. A tigrisgondozó férfi megfelelő engedéllyel bír ténykedéséhez, a vadállatok különleges konténerben élnek, elkülönített ketrecekben, tartásuk megfelel a biztonsági előírásoknak. A rendőrök engedélyezték a tigrissétáltatást, de a lakosság “vegyes reakciói” miatt – és felesleges rendőrségi kivonulások megelőzése végett – arra kérték a férfit, hogy mindig tájékoztassa őket előre akkor is, ha csupán a kölyköt járatja meg a határban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik