Szórakozás

Késnek a vonatok a hó miatt

A havazás miatt az ország több vasútvonalán 10-25 perc közötti késésre kell számítani - tájékoztatta a MÁV.

Legjelentősebb, átlagosan 20-25 perces késés a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalon tapasztalható. Az előbbi vonalon amiatt, hogy Gödöllő és Aszód között a felsővezetékre belógó faágak zárlatot okoznak az egyik vágány fölött, valamint hogy Isaszegen a váltókat előbb meg kell tisztítani a hótól. A Budapest-Vácrátót-Vác vonalon pedig Veresegyházán áramellátási gond miatt a biztosítóberendezés nem működik.

Országosan nem okoz nagyobb fennakadást az időjárás. A vasútvonalakon rendelkezésre állnak a szükséges technikák, illetve a hómunkások folyamatosan tisztítják a váltókat annak érdekében, hogy az éjszakai havazás ellenére biztosítható legyen a menetrend szerinti vasúti közlekedés – közölte a MÁV. Mindazonáltal a hóborította területeken váltóállítási problémák, műszaki hibák, felsővezetéki zárlatok előfordulhatnak, aminek következtében 10-15 perces késésre lehet számítani egyes személyszállító vonatok közlekedésében.

A havas időjárás miatt a peronok és a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel- és leszállásnál fokozottan ügyelni kell – figyelmezteti az utasokat a MÁV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik