Belföld

Havazott Budapesten

Budapesten pénteken este 11 óra körül változó intenzitással, sokszor rendkívül erős havazás kezdődött.

Jelenleg is esik, de az erőssége csökkent – derül ki a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) közleményéből. A társaság mérései szerint a budai hegyvidéken már több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott. Az FKF az éjszakai műszakban 94 munkagéppel folyamatosan végzi az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségiközlekedési-útvonakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztkai bázisokhoz vezető útvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. Hajnalban a közösségi közlekedés elindult.

A társaság kéri a magánház tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Emellett az FKF hómunkásokat is vesz fel reggeli hat órától délután kettő óráig tartó munkavégzésre, amelyért nettó 3350 forintot fizet. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik