Szórakozás

Carla Bruni képregényhős lett

A képregény az Olaszországban töltött gyermekévektől a Nicolas Sarkozyvel 2008-ban kötött házasságáig követi végig a francia first lady életét.

A “női hatalmat” bemutató Female Force (“Befolyásos Nők”) című sorozat legújabb számaként megjelenő 32 oldalas képregény a múlt hónapban jelent meg angol nyelven és jelenleg kiadót keres a franciaországi terjesztéshez. A nem hivatalos politikai önéletrajznak számító képregény címoldalán Carla Bruni-Sarkozy egy eresztett vállú estélyi ruhában áll, karjait illedelmesen összekulcsolja maga előtt, miközben a francia zászló lengedezik a háttérben.

“Végigvezetlek titeket a mi első hölgyünk életén, amely egy francia történethez illően tele lesz romantikával, érzékiséggel és esetenként felbukkan némi hármas kapcsolat is” – ígéri az olvasóknak a képregény narrátori szerepét betöltő bajszos tiszt, René.

A képregénysorozat eddigi számaiban többek között Michelle Obama, az Egyesült Államok first ladyje, Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, J. K. Rowling, a Harry Potter sorozat írónője, Stephenie Meyer, az Alkonyat könyvek szerzője és az ausztrál-brit énekesnő, Olivia Newton-John szerepelt.

“Bruny-Sarkozy-nek igazán érdekes élettörténete van” – mondta el egy telefonos interjúban az AFP hírügynökségnek Darren Davis, a vancouveri (Washington állam) lévő Bluewater Productions kiadó alapítója. “Tele van lendülettel és ambíciókkal. Amikor a lányok majd olvassák a történetét, úgy fogják érezni, hogy mindenre képesek, és az válhat belőlük, amit csak szeretnének” – tette hozzá.

A színes filmkockákból álló képregény az Olaszországban töltött gyermekévektől a Nicolas Sarkozyvel 2008-ban kötött házasságáig követi végig Carla Bruni életét. A köztes képkockák az 1970-es években a Vörös Brigádok támadásai során Franciaországba költöző családot, Bruni modell- és énekesnői karrierjét, az AIDS segélyakciókban nyújtott munkásságát, a pápával való ellentmondásos találkozásait és a régi románcait (a színész Vincent Perezzel, a zenész Eric Claptonnal és Laurent Fabius korábbi francia miniszterelnökkel) mutatja be.

“Elfogulatlanul beszélünk mindenről, és bemutatjuk, hogy mindaz, amin keresztülment, csak még erősebb emberré tette őt” – mondta Davis, hozzátéve, hogy a képregényeket az Egyesült Államokon és Nagy-Britannián kívül még nyolc másik országban árulják. A célközönséget a fiatalok, valamint a politikai ereklyék gyűjtői alkotják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik