Szórakozás

A felniken autókázott a részeg diplomata

Az ukrán külügyi tárca azonnali hatállyal hazarendelte dublini külképviseletének egyik munkatársát, akit az ír rendőrség ittas vezetésen ért tetten.

A botrányos eset még október utolsó napján történt, ám csak most hozta nyilvánosságra az ukrán külügyminisztérium sajtószolgálata. Az ukrán állampolgárságú férfi azzal hívta fel magára a dublini rendőrök figyelmét, hogy a kocsijának két kerekéről hiányzott a gumi, és a felniken gurulva közlekedett a városban. Miután megállították, az is nyilvánvalóvá vált, hogy súlyosan részeg, de a diplomáciai mentességére hivatkozva megtagadta az alkoholteszt elvégzését.

Előállítását követően valóban kiderült, hogy az ukrán követség egyik munkatársáról van szó, ezért szabadon távozhatott, ám az ír hatóságok értesítették az esetről az ukrán illetékeseket. Kijev azonnal hazarendelte a diplomatát, és a külügyi tárcánál fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene.

– Egy diplomata részéről teljességgel megengedhetetlen az ilyen minősíthetetlen viselkedés, függetlenül attól, hogy milyen pozíciót tölt be – nyilatkozta a sajtónak Olekszandr Gyikuszarov, az ukrán külügyi tárca szóvivője, hozzáfűzve, hogy az egész országra szégyent hozó külképviseleti munkatársnak alighanem örökre távoznia kell a minisztériumból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik