Szórakozás

SuBo majdnem öngyilkos lett iskolai csúfolói miatt

Az öngyilkosság határára sodorták diákéveiben az iskolatársai részéről elszenvedett lelki kínzások Susan Boyle-t, Skócia ünnepelt énekes sztárját.

A mindenki által csak SuBo becenévvel illetett, középkorú skót háziasszonyból lett világsztár a News of the Worldnek, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlapnak felfedte: 17 évesen komolyan foglalkoztatta a gondolat, hogy “valami komiszságot” tesz magával, és orvosi segítségre is szorult. Mindezt “lányok egy kisebb bandája” okozta, akik érzelmi terrornak vetették alá.

SuBo nem először beszél gyermekkori megpróbáltatásairól.

Tavaly a Daily Mirrornak mondta el, hogy annak idején “ilyen vagy olyan okból” gyakran lemaradt diáktársaitól, mert általában lassan tanult, kicsit lassabban fogott fel dolgokat, mint mások. Ennek “jutalma” akkoriban az volt, hogy tanárai szíjjal ütlegelték, méghozzá napi rendszerességgel, és a többi tanuló kegyetlen gúnyolódásait is el kellett szenvednie.

Susan most már azonban jól van, és – amint a News of the Worldnek elmesélte – tekintélyes vagyona ellenére továbbra is szerény életmódot folytat. Jóllehet immár 10 millió fontja (több mint 3 milliárd forintja) van a bankban, hetente mindössze 300 fontból él, mivel ez is bőségesen elég ahhoz, ami neki kell. Bevallotta, hogy még hitelkártyája sincs. “Ha lenne, úgy viselkednék, mint egy kisgyerek, aki beszabadult az édességboltba … jó ez így, ahogy van, különben sem szórtam soha a pénzt” – fejtegette.

Elmondta azt is, hogy változatlanul busszal közlekedik, és a helyi szupermarketben vásárol, saját maga főz, és csak egy bejárónő segíti a takarításban.

Magánéletéről elmesélte, hogy továbbra sincs ideje a férfiakra, és bár “legyeskednek néhányan” körülötte, ő nem vesz tudomást róluk. “Azt hiszem, most már ki is hagyom a férfiakat az életemből … az én dolgom az éneklés” – hűtötte le SuBo az érdeklődők reményeit.

A 49 éves, egyedül élő skót háziasszony, akit Glasgow melletti faluján kívül korábban senki nem ismert, tavaly tavasszal lett világhírű, miután hihetetlen énekhanggal döbbentette meg az ITV kereskedelmi televízió évente megrendezett tehetségkutató vetélkedőjének zsűrijét és közönségét.

Először mindenki csak nevetett rajta – beleértve a zsűrit is -, amikor rendezetlen, őszes hajával, szegényes utcai öltözetben kisétált a Britain’s Got Talent című tehetségkutató showműsor színpadára, és bejelentette, hogy legalább olyan híres szeretne lenni, mint példaképe, Elaine Paige énekes-színésznő.

Egy perc múlva már nem nevetett senki. A közönség üdvrivalgásban tört ki, a zsűri tagjai pedig a szó legszorosabb értelmében tátott szájjal hallgatták, amint a skót dombvidék mélyéről előkerült amatőr versenyző a nemzetközi showbiz legnagyobb profi világsztárjait megszégyenítő hangon adott elő egy dalt a Nyomorultak című musicalből.

Piers Morgan, a zsűri egyik tagja, neves brit médiaszemélyiség – miután magához tért a döbbenetből – kijelentette: Susan Boyle fellépése a műsorsorozat addigi legnagyobb meglepetése volt.

SuBo végül csak a második helyen végzett, ám ez most már mit sem számít: hírneve vetekszik a legismertebb sztárokéval, lemezei világszerte vezetik a slágerlistákat, és nemrég az a megtiszteltetés is érte, hogy a Nagy-Britanniába látogató XVI. Benedek pápa egyik szabadtéri miséjén énekelhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik