Szórakozás

Félkegyelműnek nevezték a “kukacos” kormányzót

A moszkvai Kreml vezetői ostoba, gyengeelméjű embernek nevezték azt az orosz politikust, aki a német államfő fogadásának díszvacsoráján egy kukacot talált a tányérján.

“A marhahús élő gilisztával érkezett. Ez eredeti módja annak, hogy szemléltessék, mennyire friss a salátalevél” – írta egy internetes közösségi megosztó oldalon Tver régió kormányzója, aki egy olyan fényképet is felrakott a világhálóra, amelyen a tányérján látható féreg mellett pózol. Nem értékelték azonban a politikus, Dmitrij Zelenyin humorát a Kremlben, amelynek legfőbb külpolitikai tanácsadója, Szergej Prikhodko sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, azt állítva: nincsen arra törvényi felhatalmazásuk, hogy “kirúgják a félkegyelmű kormányzókat”.

A tanácsadó egy nappal a díszvacsorát követően, szerdán este a RIA Novosti hírügynökségnek nyilatkozva “felelőtlennek és gyengeelméjű ostobának” nevezte Tver megye 47 éves vezetőjét, aki a kormányzó Egységes Oroszország párt tagja. A politikus egyébként később törölte bejegyzését az internetes közösségi portálról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik