Szórakozás

Giliszta tévedt a tányérra a német elnök fogadásán

Egy virgonc földigilisztát fedezett fel az ételében az egyik meghívott vendég azon a fogadáson, amelyet Dmitrij Medvegyev adott Christian Wulff tiszteletére.

A Kreml dísztermében rendezett fogadáson, amelynek központi figurája a német és az orosz elnöki házaspár, Dmitrij Zelenyin, Tver megye kormányzója salátát választott a svédasztalról, amelyből váratlanul egy élénkvörös földigiliszta kúszott elő. A fényképezést kedvelő politikus az első meglepetésén túl nem mulasztotta el, hogy az orosz konyhától idegen “finomságot” lefényképezze a mobiltelefonjával. A fotót a fogadást követően közzé is tette Twitteres naplójában.

A kormányzó – mint elmondta – nem esett kétségbe: diszkréten a szőnyeg alá kotorta a menekülő jószágot, majd zavartalanul folytatta a falatozást:
– Ilyesmi még a legjobb helyeken is előfordul. Ez csak azt bizonyítja, hogy a feltálalt saláta a lehető legfrissebb volt – jegyezte meg ironikusan Zelenyin.

Újságírók kérdésére hozzátette: nem tapasztalta, hogy a többi illusztris vendég is szembe került volna hasonló szokatlanságokkal a tányérján, vagy ha igen, akkor hozzá hasonlóan jól titkolta. Konsztantyin Koszacsov, az orosz Duma külügyi bizottságának elnöke megerősítette, hogy Zelenyinen kívül senki más nem panaszkodott “hívatlan vendégekre” a fogásokban.

Anatolij Galkin, a Kreml hivatalos főszakácsa értetlenül áll az eset és a giliszta előtt. Állítása szerint a konyhájába kerülő nyersanyagok olyan tüzetes vizsgálaton esnek át, hogy ilyesmi előfordulása gyakorlatilag teljességgel kizárt. Hozzáfűzte azonban, hogy ő most szabadságát tölti, és lehetséges, hogy a távollétében kicsit lazult a fegyelem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik