Szórakozás

“Szeretem a politikát” – szexbotrány után visszatérésre készülve

A CNN hírtelevízió egy új műsorának társvezetője lesz Eliot Spitzer New York állam egykori kormányzója, aki prostituáltak szolgáltatásainak igénybevétele miatt volt kénytelen lemondani.

Spitzer a The Washington Post 2010-ben Pulitzer-díjjal kitüntetett újságírójával, Kathleen Parkerrel vezet majd az amerikai hírtelevízióban egy hamarosan induló vitaműsort. A harmadik legnépesebb amerikai szövetségi állam kormányzói posztjáért a Demokrata Párt jelöltjeként 2006-ben szállt versenybe és győzte le John Faso republikánus politikust. 2008 márciusában azonban távozni kényszerült hivatalából, mert a The New York Times című lap kiderítette, hogy egy prostitúciós hálózat ügyfele volt.

Nemrég könyvet is írtak a korábban sokak által egy országos tisztség betöltésére is esélyesnek látott demokrata politikusról, beszámolva életének szaftos részleteiről is. A “Kegyetlen igazság: Eliot Spitzer szárnyalása és bukása” címet viselő írásból egyebek között az is kiderül, hogy Spitzer kormányzói tisztségéből való távozása előtt mintegy 100 ezer dollárt tékozolt el “luxus kategóriájú” prostituáltakra. Az életrajzban szerint amikor a politikus Puerto Ricóba utazott hivatalos látogatásra, ottani “kényeztetésének” biztosítása céljából egy kísérő hölgy útját is fizette.

Az egykori kormányzó jövőbeli CNN-es szereplése megteremtheti annak lehetőségét, hogy a közvélemény kedvezőbben ítélje meg őt. Gyanítható, hogy a “Wall Street-i seriff” a politikai pályára való visszatérésre is felhasználja majd a CNN új tévéprogramját. Legutóbb a Fortune magazinnak adott interjúban elmondta, “hihetetlenül csalódott” a kormányzói tisztség elvesztése miatt, és nem zárja ki, hogy újra visszatér a politikai pályára. “Szeretem a politikát” – fogalmazott Spitzer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik