Szórakozás

Tilos melltartót villantani a kormányban

Mikola Nyikolaj Azarov ukrán miniszterelnök olyan rendeletet adott ki, amely megtiltja a kormány hivatalában dolgozó nőknek a túlzottan kihívó viseletet.

Az ukrán miniszterelnöki hivatalban, illetve a minisztériumokban dolgozó hölgyeknek mostantól tilos olyan felsőruházatot viselniük, amely alatt kirajzolódhat a melltartó, vagy éppen a bugyi, illetve annak hiánya.

A legfelsőbb állami hivatalokban dolgozó hölgyek számára nem ajánlatos továbbá mély dekoltázsú blúzban, vagy magasan felvágott szoknyában megjelenni a munkahelyükön. Ehelyett nyomatékosan javallott az elegáns kosztüm viselése, némi szolid smink kíséretében. Az ukáz szerint a tízcentis tűsarkak sem illenek egy komoly állami hivatalnál dolgozó nőhöz.

A hivatalos kormányzati dresszkód az állami tisztségeket betöltő férfiak ruházatára is kitér. Az uraknak sötét öltönyt javasolnak, hozzáfűzve, hogy a kétgombos zakó esetén ülőmunkánál az alsót nem kell begombolni, három gomb esetében pedig csupán a középsőt kell befűzni. A nyakkendő lehetőleg egyszínű legyen, és az ing sem lehet feltűnően mintás. A zokni esetében pedig úgy illik, hogy egy árnyalattal világosabb legyen a pantallónál.

Az ukrán miniszterelnök a kormány által adott sajtótájékoztatókat látogató újságírókat is arra kéri, hogy a helynek és az eseménynek megfelelő ruházatban jelenjenek meg, példát véve nyugati kollégáikról. A sajtó munkatársai esetében a viseletre vonatkozó utalás csupán ajánlás jellegű – közölte Igor Sztorzsuk, az ukrán kormányhivatal szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik