Szórakozás

Elutazott a magyar válogatott a hajléktalan vébére

A csapat a jelenlegi összesítésben a 19. helyen áll.

A világbajnokságon szeptember 19. és 26. között 64 nemzeti csapat, köztük 16 női csapat találkozik a riói Copacabana tengerparton, ahol egy újonnan épült utcai stadion három, ötezer fő befogadására alkalmas futballpályáján játszhatnak.

A világbajnokságot 2003 óta rendezik meg évente más-más helyszínen, Magyarország 2006 óta vesz részt a nemzetközi megmérettetésen.

Az Oltalom Sportegyesület játékosai számára hazai szponzorok hiányában az utolsó pillanatban sikerült összeszedni a kiutazáshoz szükséges költségeket az egyesületet alapító Oltalom Karitatív Egyesület, a Wesley János Lelkészképző Főiskola és amerikai magánszemélyek adományának, valamint egy külföldi pályázatnak köszönhetően.

A Homeless World Cup (HWC) adatai szerint napjainkban közel egymilliárd hajléktalan él a világon. A világbajnokság segíthet a játékosoknak abban, hogy leszokjanak a drogokról, az alkoholról, munkát találjanak vagy visszatérjenek családjukhoz – olvasható a HWC honlapján.

A bajnokság támogatói között szerepel az UEFA, az ENSZ, a Nike, a Vodafone Alapítvány, és olyan futballsztárok, mint Eric Cantona, Luis Figo, vagy Didier Drogba, a Chelsea tagja, Rio Ferdinand, a Manchester United csapatkapitánya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik