Szórakozás

Ácsi tragédia: elengedik a temetésre a gyilkosságért ülő apát?

Ha engedélyt kap a börtön parancsnokától, elmegy fiai temetésére az Ácson lemészárolt gyerekek édesapja.

A börtönben értesült S. Krisztián arról, hogy volt feleségét és két kisfiát lemészárolta az asszony új élettársa, Cs. Krisztián.

„Kérvényt nyújtott be a börtön parancsnokához, hogy elmehessen a temetésre. Azt viszont még mi sem tudjuk, hogy mikor lesz a gyászszertartás, hiszen a holttesteket még nem adták ki” – mondta a Borsnak a meggyilkolt édesanya egyik családtagja.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta: alapos mérlegelés után a parancsnok engedélyezheti, hogy az elítélt részt vehessen a temetésen. Neki kell fizetnie a szállításának költségeit.

Közben belső vizsgálat indult az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban, ahonnan egy nappal öngyilkossági kísérlete után hazaengedték a családirtó Cs. Krisztiánt.

„A férfi a kötelező 24 órás megfigyelés után egy hozzátartozója jelenlétében letett önveszélyes magatartásáról és nem mutatkozott jele annak, hogy mások életére törne. Úgy látom, hogy munkatársaim nem hibáztak, a belső vizsgálat mindent tisztázni fog” – mondta dr. Kollár Zoltán, a kórház főigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik