Szórakozás

Gyurcsányt “szívatják” a gyerekei

A volt kormányfő éjszaka palacsintát süt nekik, utána meg mosogat. Nappal könyvből épít teraszt.

Gyurcsány Ferencéknél olyan nagy a vendégjárás, hogy reggelente megpróbálják kiszámolni, hányan is lesznek aznap, kihez hány barát, ismerős jön. Néhány felnőtt mellett azért főleg a volt kormányfő gyermekeit látogatják – ismeri el a szocialista politikus újabb blogbejegyzésében.

Gyurcsány most sem foglalkozik politikával, napi hírekkel, de kiderült, hogy tud palacsintatésztát keverni, mosogatni, teraszt építeni.

A volt kormányfő szerepét most az határozza meg, gyermekeinek éppen milyen terveik vannak vele, kit hova kell szállítania, ki mit szeretne enni. Egyik nap például éjfélkor kellett közkívánatra palacsintát sütnie, utána pedig a mosogatást is rátukmálták. De mit mondhattam volna? – teszi fel a kérdést Gyurcsány, aki szerint nyáron sokkal lazábbak a szabályok, mint év közben.

Az egyik leggazdagabb magyar politikus azt gondolta, nem olyan bonyolult a teraszépítés sem, hogy ne tudná maga megépíteni, könyvből. Tegnap estére lényegében elkészült a terasz, mára csak az utolsó simítás, a gyöngykavics felterítése maradt.

A téglák síkba rakása, a szegélykövek egyenes és vízszintes vonalba helyezése nagyobb kihívásnak bizonyult, mint Gyurcsány gondolta, de végül némi visszabontás és újraépítés után egészen szép lett. A volt kormányfő megtanulta, hogy lehet “lapvibrátorral tömöríteni a murvát és állékonnyá tenni a téglafelületet”, bár elismeri, még nem tanulta ki a kőművesség csínját-bínját.

A volt kormányfő szerint zseniális segítők voltak a családtagok (Péter, Tamás és Klára), mert rendületlenül hordták a téglát, a homokot, na meg sűrűn a fröccsöt, mert anélkül nem ment volna olyan jól a munka. Persze most már lassan Gyurcsány is az őszre gondol, meg arra, hogy nem csak teraszt kellene építeni…

Ajánlott link:

Az éjféli palacsinta és a terasz (kapcsolat.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik