Szórakozás

Kecskével bírnák jobb belátásra Orbánt

A szikszói árvízkárosultak az ajándékok mellett egy petíciót is szeretnének átadni a miniszterelnöknek.

Több mint háromszáz család aláírásával ellátott petíciót szeretne átadni csütörtök délután a város küldöttsége a Parlament főbejáratánál Orbán Viktornak. A szikszói árvízkárosultakból álló delegációt a település polgármestere, Füzesséri József vezeti.

A petíció mellett ajándékot, egy kecskét is visznek a küldöttek, szimbolizálva ezzel, a kárt okozó Vadász patak a magyar állam tulajdona, annak minden hasznával és felelősségével – közölte Maros Éva, az önkormányzat szóvivője.

A szikszóiak még július 17-én a településen tartott tiltakozó fórumukon az igazságos segítségnyújtásra hívták fel a magyar kormány figyelmét. Akkor elmondták: a májusi és a júniusi árvízi tragédia után a károsultak nem tudnak önerőből talpra állni. Nyílt levélben kérték a kormánytól: változtasson azon a döntésén, hogy csak azokat az ingatlantulajdonosokat segítik állami támogatással, akiknek a kormány által megjelölt időpontig összedőlt a házuk. Bakondi György miniszteri biztos július 20-ai levelében azt írta a polgármesternek, vegye fel a kapcsolatot a karitatív szervezetekkel. Ez meg is történt, azonban a Magyar Ökonomikus Szeretetszolgálattól Füzesséri József azt a választ kapta: Szikszó nem szerepel a támogatott települések között.

Petíciójukra szeptember 1-jéig várják az érdemi választ. Ha ez nem történik meg, akkor a szikszói árvízkárosultak az igazukat nemzetközi bíróságon kívánják érvényesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik