Belföld

Fidesz-beismerés: Orbán valóban tárgyalhatott Sukoróról

A miniszterelnök sajtófőnöke már tud a találkozóról.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetője a Hírszerzőnek megerősítette az információt, miszerint találkozott egymással Orbán Viktor és Robert Lauder, a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodója. Arra a kérdésre, hogy erre mikor került sor, miről volt szó és miben állapodtak meg, nem érkezett válasz.

Havasi hozzátette: Orbán Viktor “rendszeresen találkozik külföldi befektetőkkel, korábban például arab, indiai, kínai üzletemberekkel is tárgyalt már, mindig a magyar gazdaság érdekeit szem előtt tartva. Ezen találkozók sorába illeszkedett az említett megbeszélés is”. Az nem derült ki, hogy a megbeszélésen még ellenzéki pártelnök minőségében, vagy már kormányfőként vett-e részt Orbán Viktor – írja a hírportál.

Később a Népszabadságnak Havasi Bertalan elmondta: a találkozóra január végén került sor, s megerősítette azt a korábbi értesülést is, hogy azon részt vett Martonyi János jelenlegi külügyminiszter is.

A Népszava keddi számában arról írt: a miniszterelnök még ellenzéki párt elnökeként egyeztetett az üzletemberrel, mert szívére vette, hogy “nem kérték ki a véleményét”. Havasi Bertalan a lap kérdésére akkor még annyit felelt: “ilyen találkozóról nincs tudomása”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik