Szórakozás

Kisnyugdíjas celebek – a hakni élteti őket

Van, aki önként választja a nyugdíjat, van, aki kényszerből lép fel.

Számos magyar híresség kisnyugdíjas. A múlt és a közelmúlt sztárjai között akadnak olyanok, akiknek a postás 30-50 ezer forintot visz, így sokuknak kopna fel az álluk, ha nem hakniznának 60, 70 évesen is – írja a pénzcentrum.

A gazdasági hírportál jónéhány példát összegyűjtött arra, hogy a művészek milyen nagy bajban lennének, ha valóban inaktívak lennének. Több művész már korábban is érthetetlennek nevezte, hogy a befizetett járulékai alapján, miért kap ilyen keveset, de a legkirívóbb talán Bergendy István esete.

A művész szerint szokatlan dolog történt az ellátás folyósításának kezdetén. A kilencvenes években egy levelet kapott, amiben az állt, hogy 4 711 forint lesz a nyugdíja, ami ellen 15 napon belül fellebbezhet. Megtette. A válaszlevélben elnézést kértek tőle, hogy valószínűleg a kollégák hibáztak a számítás során, a pontos összeg 4 311 forint. Bergendy azóta nem nyújtott be semmilyen más ügyben fellebbezést a zenész.

Az éremnek persze van másik oldala is, hiszen a minap komoly vihart kavart, amikor Gesztesi Károly bejelentette, 47 éveses nyugdíjba vonul. Októbertől havi 40 ezer lesz a járandósága, de örül, hogy megszabadul a tb-járulék fizetése alól, miközben a jelenlegi jogszabályok alapján minden korlátozás nélkül vállalhat kereső tevékenységet.

Mennyi nyugdíjat kapnak a magyar celebek? Itt a lista! (pénzcentrum.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik