Szórakozás

105 kilométert úszott a nagymama tévedésből

Jackie Cobell (56) majdnem 29 órán át úszott a La Manche csatornán.

Jótékonysági céllal vágott neki a La Manche csatorna átúszásának egy kenti nagymama, de mivel útközben elsodorták az ár-apály keltette hullámok, 28 óra 44 perc alatt 105 km-t úszott 34 km helyett. A jó karban lévő nagyi öt éve készült a megmérettetésre, hogy jól teljesítsen, heti 20 órát töltött a tengerben vagy az uszodában. Mivel jól bírta az iramot, útközben meg sem fordult a fejében, hogy eltévedt, ráadásul az időérzéke is elhagyta. A nagymama fáradtan mászott ki a vízből

– A vízben egyáltalán nem érzékeltem az idő múlását, csak úsztam és úsztam – mesélte a BBC televízióban a rekorder. – Elveszthettem közben a tájékozódási képességemet is, azt gondoltam, nyílegyenesen úszom, holott, mint kiderült, hatalmas kanyarokat tettem meg. Mivel a túlpartot végig láttam, így eszembe sem jutott, hogy baj lehet.

A negatív világrekord egyáltalán nem vette el a kedvét, legközelebb a hírhedt Alcatraz-úszásban fog részt venni. – A San Franciscó-i öböl a következő kiszemelt célpontom, mivel ott hemzsegnek a cápák a vízben, legalább egy kicsit gyorsabb leszek – viccelődött Jackie.
Az asszony nem gyanakodott akkor sem, hogy eltévedt, amikor egy luxushajót látott a nyílt tengeren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik