Szórakozás

Bajnai és Gyurcsány is cáfolja Budai vádjait

Az exkormányfőket hamis tanúskodással vádolta meg a fideszes képviselő.

Hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök a sukorói kaszinóberuházás kapcsán – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Budai Gyula miniszterelnöki megbízott. Mint mondta: több levél és egy hangfelvétel is bizonyítja, hogy a két korábbi kormányfő tudott a beruházás részleteiről, és részt vett az ezzel kapcsolatos egyeztetéseken. A politikus jövő héten adja át a bizonyítékokat az ügyészségnek.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök mindenben együttműködött a sukorói beruházással kapcsolatban nyomozó ügyészséggel, minden kérdésre válaszolt, tanúvallomását pedig még kormányfői megbízatása alatt nyilvánosságra hozta – így reagált a volt kormányfő titkársága Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdai sajtótájékoztatója után. Bajnai még önkormányzati, majd gazdasági minisztersége idején is tárgyalt a beruházóval, hiszen ez jelentős turisztikai értéket képviselt volna, amely 3 ezer új munkahelyet és 1 milliárd dolláros beruházást jelentett volna. Titkársága emlékeztetett, hogy a volt kormányfő kérésérére indult vizsgálat a beruházáshoz kapcsolódó gyanús földcsere-ügyben is.

Budai Gyula szerdán elhangzott vádjait a Független Hírügynökségnek Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök titkársága is cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik